Hareketli çatı sistemi iş yerlerinde kullanım alanını artırmak, dış mekan imkanlarını kaybetmeden iç mekan gibi kullanmak, en büyük özelliğidir. Bu mekan sahiplarinin müşteri potansiyelini artırmakta. Mekana gelen müşteriler de iç mekan basıklığından daha ferah bir alanda oturmayı tercih etmekteler.Mekan gerektiğinde yazlık alana, gerektiğinde kışlık mekana dönüşmektedir.
Pergole sistemini çalıştırmak çok kolay. Hele bakımı yok denecek kadar azdır. Bir defa yaptırıyorsunuz, en az 10 yıl bakımını düşünmüyorsunuz. Kullanılan malzemenin özelliklerinden dolayı kullanım süreleri bir hayli uzun. Çıkacak aksıkların da giderilmesi hem kısa hem de ekonemik olmaktadır. Ürünlerin parçasını bulmak da çok kolay.
Hareketli çatı sistemlerini sadece iş yerlerinde kullanmak zorunda değilsiniz. Çatı teras katlarında da kullanılmaktadır. Bir heves ile almış olduğunuz teras katlı dairelerinizde kullanabilirsiniz. Terasınızı hem yazın hem de kışın kullanıma açarak, iyi havaları beklemek zorunda değilsiniz. Aynı zaman da trasınızı hava etkenlerinde de korumaktasınız. Teraslarda kullanımının kullanıcı için çok avantajları bulunmakta. Soğuktan, yağmur kaçaklarından ve soğuk havalardan korumaktasınız.
Pergole metal iskelet üstününe özel yapılmış pvc ile kapatılıp, güçlü motor ile hareketlendirilir.
Klasik pergole aleminyum iskelet üstününe blacout kumaşın raylar yardımı ile hareket ettirilir. Tüp motor ile hareketlendirilmesi sağlanır. Ledler ile de aydınlatılması yapılır. İskeletler elektrostatik boyalı olup, uzun süre boya bakımı yapılmamaktadır.
Pergole Bileşenleri
1. Arka makas bağlantısı
2. Hareketi sağlayacak raylar
3. Bezin hareketini sağlayan kornişler
4. Elektronik tüp motor
5. Led aylantmalar ve adaptörü
6. Ön direkler ve su inişleri
7. Üst motor bölmesinin kapatılması
Askılı pergole, önde direk istemeyen ve mekanı daha büyük göstermek için tercih edilen bir sistemdir. Arka bağlantı yerinin sağlam olması önemli nedendir. Pergole direklerinden dolayı yer kaybına son. Bir başka nedeni de resmi makamların itiraz etmedikleri bir montaj şeklidir.
Askılı pergolenin uygulanabilmesi için yerin çok rüzgarlı olmaması gerekir. Arka bağlantı yapılacak terin sağlamlığı çok önemlidir. Mümkün oldukca bu şekilde montaj önermiyoruz. Ama yapılması isteniyorsa, montajı yapılmaktadır.
Üsten askılı ve altan askılı olarak 2 türlü montajı vardır.
Askılı sistemde önde direk olmaz. Su tahliyesini üsten direk olmaktadır. Hergangi bir direk olmadığından biraz sıkıntı çıkabilir. Yerin durumu burda önemlidir.
Pergolelerin montaf şekillerine göre çeşitlendirmeleri olur. Bunlardan biri de Radüslü pergole olarak adladırılmaktadır. Ocal biçinde olduğundan ağırlığı yanlara vermektedir.
Pergole arka montaj yerinin olmaması ve etrafında bir mekan olmaması durumunda, radülü olarak imalat edilmesi uygun olur. Pergolenin ağırlığının , orta değil yanlara vermesi bakımından önemlidir. Tabi görsellik bakımdan da ayrı bir güzellik katar.
Meknalarınızı projelendirelim ve size yeni mekanlar kazandıralım. Güzel bir mekana kim sahip olmak istemez ki.
Her mekana bir pergole lazımdır. Buraya da radüslü pergole gider.
Pergole sisteminde dayanıklığı daha da artırmak için yeni ürünler yapılmaktadır. Bu ürünler den biri de ROLLİNG ROOF dur. Yapısal olarak pergoleye benzemektedir. Burda branda yerine aleminyum panel kullanılmaktadır. Çalışma sistemi de altan değil üsten hareket etmektedir. Çalışma süresi ve dayanıklık bakımından çok zuzundur. .
Rolling roof maliyet olarak pergoleden daha yüksektir. Çünki kaplama panelleri aleminyum dan olup maliyeti artırmaktadır. Taşıyıcı sistemleri de ona göre güçlendirmiştir. Bu da sistemin ağırlığını artıran nedenlerdendir. Bir defa yap uzun süre el dokunmadan kullan. Yaz kıs yalıtımı da normal pergoleye göre daha yüksektir.